IBPS RRB Mains Officer Scale 11 December Asked GK Question 2019 (Morning Shift)

Today IBPS RRB Mains Officer Scale Exam GK Asked Question, 11 December 2019 GK Asked Question for IBPS RRB Officer Scale Exam, Question Asked In IBPS RRB Mains Officer Scale Exam 2019

IBPS RRB Mains Officer Scale 11 December Asked GK Question 2019: Welcome to our web portal here discuses about today IBPS RRB Mains Officer Scale Asked Question 2019. Contenders today 11 December 2019 IBPS going to conduct RRB Mains Officer Scale Exam 2019 examination at various examination centers in India. Those candidates who will be appear in this examination they can check GK Asked Question here.

Today Institute of Banking Personnel Selection also known as IBPS will conduct the RRB Mains Officer Scale Exam 2019. After the examination contenders are looking for the asked question. So, here we provide the all IBPS RRB Mains Officer Scale 11 December Asked GK Question 2019 on our web portal.

11 December IBPS RRB Mains Officer Scale GK Asked Questions

IBPS released the Notification for IBPS RRB Officer Scale I, II, III and office Assistant for various posts. Online Registration was started from date 14 September 2019 to 30 September 2019. Now Institute of Banking Personnel Selection going to conduct IBPS RRB Mains Officer Scale Exam 2019.

So, those candidates who will be appear in today IBPS Officer Scale exam they can check IBPS RRB Mains Officer Scale GK Asked Questions on our website. Here we provide the exam analysis with the help of the private coaching Institutes like Bankersadda, Mothers Education Hub, Paramount, KB Campus and other coaching Institutes.

Today RRB Mains Officer Scale Exam GK Asked Question

Name of Organization: Institute of Banking Personnel Selection (IBPS)

Official Website: www.ibps.in

Exam Name: IBPS RRB Mains Officer Scale Exam 2019

Examination Date: 11 December 2019

Exam Mode: Online Mode

Category: GK Asked Question

Click Here for IBPS Official Website

आईबीपीएस आरआरबी जी.के.पूछे जाने वाले प्रश्न

आज बैंकिंग कार्मिक चयन संस्थान (आईबीपीएस) रेलवे भर्ती बोर्ड अधिकारी स्केल का मेन पेपर करने जा रही है जो भी उम्मीदवार इस पेपर मे उपस्थित होगा वो हमारी वेबसाइट से रेलवे भर्ती बोर्ड अधिकारी स्केल जी.के. के पूछे जाने वाले प्रश्न डाउनलोड कर सकता है प्रश्न पेपर होने के बाद वेबसाइट पर डाले जाएगे आधिक जानकारी के लिए आप आईबीपीएस आधिकारिक वेबसाइट की यात्रा कर सकते है

IBPS RRB Officier Scale Mains GK Asked Question 2019

1. When is NRI Day is celebrated ?
Answer: 09th January
2. Who is the president of SOUTH AFRICA?
Answer: Jacob Zuma

3. Fidel Castro belongs to which field?

Answer: Former Prime Minister of Cuba
4. India defeated which country in Kabbadi World Cup?
Answer: Iran
5.What is the theme of APEC Summit 2019?
Answer: Quality Growth and Human Development
6. Who won the Jnanpith Award 2019?
Answer: Raghuveer Chaudhary
7. In which state Periyar Tiger Reserve is situated ?
Answer: Kerala
8. Who has introduced UPI ?
Answer: NPCI
9. Oliver Hart and Bengt Holmstrom won the Nobel prize in Economics for-
Answer: their contributions to contract theory”
10. What is the currency of JAMBIA?
Answer: Kwacha
11. what is the capital of Lithuania?
Answer: Vilnius
12. Who is the author of the book ‘Cause of Wealth’?
Answer: Adam Smith
13.Who has been awarded the ‘Dada Saheb Phalke’ 2019 Award?
Answer: Manoj Kumar

14. How many bands of tax rates have been fixed at GST
Answer: Four

15. Who is currently the Minister of Statistics and Programme Implementation in the Government of India?
Answer: D. V. Sadananda Gowda

16. Which country has topped the Ease of Doing Business rankings in 2019?
Answer: Singapore

17. How much amount for DeenDayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY)?
Answer: 76,000 crore

18. Which country will host the Games in 2019?
Answer: Indonesia

19. PV Sindhu beat Chinese Sun Yu to win the _______Super Series badminton championship.
Answer: China Open

20. The Nobel Prize in Literature 2019?
Answer: Bob Dylan.

21. With the Wimbledon win, Serena Williams has now won 22 Grand Slam titles, a record equal to—
Answer: Steffi Graf

22. Airtel Payments Bank has rolled out its pilot in which state?
Answer: Rajasthan

23. The government of India passed controversial legislation that requires large companies to spend at least ——— of their profits every year on corporate social responsibility (CSR).
Answer: 2 per cent

24. The Walt Disney World Resort celebrated its ——- anniversary.
Answer: 45th

25. Who is the present President of Israel
Answer: Reuven Rivlin

26. What is the Repo Rate after the fourth Bi- Monthly Monetary Pilicy?
Answer: 6.25 Per Cent

27. The Pushkar Fair or locally Pushkar ka Mela is an annual five-day camel and livestock fair held in the town of Pushkar in the state of __________
Answer: Rajasthan

28. No 1 ATP Ranking after US Open?
Answer: Andy Murray

29. Tianhe-2, a supercomputer developed by Which country’s National University of Defense Technology, retains its position as the world’s No. 1 system with a performance?
Answer: China

30. The world’s most famous mouse (Mickey Mouse ) is celebrating his?
Answer: 88th birthday

31. Union Cabinet approves Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission to drive economic, social and infrastructure development in rural areas. The mission aims to create _____ such Rurban growth clusters over the next 3 years, across the country.
Answer: 300

Question Asked In IBPS RRB Mains Officer Scale Exam 2019

Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) is an autonomous agency in India. It started its operation in 1975 as Personnel Selection Services (PSS) in 1984; IBPS is responsible for conduct various Banking Exam and RRB Exam. There is total 26 banks under IBPS. IBPS became an independent entity at the behest of Reserve Bank of India (RBI) and Public Sector Banks. IBPS is envisioned as self-governed academic and research oriented Institute, with a mission of enhancing human-resource development through personnel assessment.

For more information about IBPS RRB Mains Officer Scale 11 December Asked GK Question 2019 (Morning Shift). please visit official website of Institute of Banking Personnel Selection (IBPS). Candidates please share this post of social network

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *